Corona (vaccinatie) informatie – Huisartsenpraktijk G.F.W. Hoogslag – Rijswijk
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk G.F.W. Hoogslag
Van Vredenburchweg 71c | 2282 SE
Rijswijk

Corona (vaccinatie) informatie

Corona-verdachte klachten

Bent u verkouden, hoest u, heeft u milde benauwdheid, rare spierpijn en/of koorts, dan adviseert de GGD u zich te laten testen en thuis te blijven tot de uitslag bekend is. Zie voor meer informatie: coronatest.nl of bel naar het landelijk test-telefoonnummer 0800-1202.

Heeft u koorts met hoesten en/of veel last van benauwdheid en voelt u zich erg ziek: bel dan de praktijk 070 3991818. Afhankelijk van uw klachten wordt voor u een afspraak op het spreekuur met de huisarts ingepland of u wordt teruggebeld door de huisarts. Een telefonisch gesprek kan zo nodig aangevuld worden met beeld-bellen of het aan de praktijk mailen van foto’s waarop de aanleiding van het contact is afgebeeld.

Bij Corona-verdachte klachten kan de patiënt door de huisarts verwezen worden naar de voor Corona-zieken speciaal ingerichte huisartsenpost. Deze post is op een andere locatie. U kunt daar niet op eigen gelegenheid naartoe gaan! In overleg met uw huisarts kan via deze huisartsenpost zo nodig een visite aangevraagd worden.

Voordat u contact opneemt met de praktijk vragen wij u uw temperatuur op te nemen ( rectaal- of oormeting).

Corona-maatregelen in de praktijk

  • Wij verzoeken u een mondmasker te dragen in de praktijk; graag zelf meenemen.
  • Wij schudden geen handen.
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar de afspraak. Dit geldt niet bij kinderen en patiënten die begeleiding nodig hebben.
  • In verband met de 1,5 meter afstand regel kunnen een beperkt aantal mensen in de wachtkamer plaatsnemen. Het spreekuur, alleen op afspraak, is hierop aangepast. Zorg dat u op tijd komt.

Covid-19 vaccinatie

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de huisartsen starten met vaccineren van geselecteerde patiënten-groepen met het AstraZeneca vaccin.

In onze praktijk zal als volgt gestart worden:

  • Patiënten geboren in 1956, 1957 en 1958, patiënten met een zwaar overgewicht (BMI van 40 of hoger) uit 1956-2002 en patiënten met het syndroom van Down die thuis wonen uit 1956-2002 ontvangen in week 13 of 14 een oproep tot vaccinatie via de post.
  • Deze patiënten hebben per e-mail hierover een vooraankondiging ontvangen. Mocht u die niet hebben ontvangen, neemt u dan contact op met de praktijk en geef het juiste e-mailadres door.

Wij weten niet wanneer andere groepen patiënten gevaccineerd kunnen worden. Dit bepaalt de overheid.

Bij vragen

  • Raadpleeg de website van RIVM (text also in English) of Rijksoverheid, of
  • Bel 0800 – 1351
  • Bij twijfel kunt u de praktijk bellen.